80 AV VÄRLDENS ÄCKLIGASTE MATRÄTTER

Mat är så mycket mer än överlevnad. Ovanlig mat från exotiska kulturer har alltid fascinerat oss. Obekant mat kan vara delikat, eller något man måste lära sig tycka om. Kulturella skillnader kan separera oss och skapa barriärer, men mat förenar oss. Att dela en måltid är det bästa sättet att vända en främling till en vän.

Den evolutionära funktionen av äckel är att hjälpa oss undvika sjukdom och osäker mat. Äckel är en av sex grundläggande mänskliga känslor. Även om känslan är universell, är maten vi finner äcklig kulturellt beroende. Det som är utsökt för en person kan vara vedervärdigt för en annan. Disgusting Food Museum ger besökaren en möjlighet att utforska mat från hela världen och ändra sin uppfattning om vad som är ätbart och oätbart. Kan vi börja äta miljömässigt hållbar mat i framtiden genom att utmana vår uppfattning av äckel?

Utställningen har 80 av världens äckligaste maträtter. Äventyrliga besökare kommer uppskatta möjligheten att lukta och smaka några av dessa beryktade maträtter. Vågar du lukta på världens mest stinkande ost? Eller smaka på godis som görs med metallrengöringsmedel?

Utställda delikatesser inluderar:

  • Surströmming – fermenterad fisk från Sverige.
  • Cuy – Rostade marsvin från Peru.
  • Casu marzu – Ost fylld med larver från Sardinien.
  • Stinky tofu – Illaluktande tofu från Kina.
  • Hákarl – Fermenterad haj från Island.
  • Durian – Världens mest illaluktande frukt från Thailand.

BESÖK OSS

Malmö, Sverige

Caroli city, Östergatan 12

Öppettider

Onsdag – Söndag: 12:00 – 18:00

Rekommenderad sista entré 17:00

Priser

Vuxen: (18+) 185kr
Student/Senior: 150kr
Barn: tre barn går in gratis per vuxen


Hitta till oss

Ta tåget till Malmö C, gå över kanalen och följ Adelgatan/Östergatan till nummer 12, se kartan. Promenaden tar sju minuter. Bästa ingång är från Östergatan, bredvid Radisson Blu. Många bussar stannar även vid Malmö Caroli.

Kommer ni med bil? Parkera i Caroli-garaget, ingång från Kattsundsgatan. När ni kommer ner i garaget, ta till höger mot Radisson och ta hissen upp till markplan. Vår ingång ligger mitt emot hissen. Parkering är gratis i 3 timmar om ni köper minst två biljetter.

Kvarteret Caroli är bara sju minuters promenad från Malmö Centralstation och det finns gott om parkering i närområdet. Vi ligger nära bron från Köpenhamn och ja – Danskar är välkomna! Det finns en väldigt bra restaurang (nej, inte med äcklig mat) i samma byggnad.

MEDIAUPPMÄRKSAMHET

KONTAKT

Generella frågor: info@disgustingfoodmuseum.com
Gruppbokningar, events:booking@disgustingfoodmuseum.com
Press: press@disgustingfoodmuseum.com
Följ oss på Facebook, Instagram, och Twitter.

TEAM

Museidirektör
Äckligaste mat: Hákarl från Island, fermenterad haj.

Curator & Chief Disgustologist
Äckligaste mat: Balut, ankfoster kokt i sitt eget ägg, från Filippinerna.

Disgusting Food Museum stöttas av


Malmö Stad / Malmö Town


Event In Skåne

Design by KW43 Branddesign